top of page

De methode

Met de nieuwe methode FORMIDABLE! leer je op een eigentijdse manier de Franse taal. Het werkboek helpt je om eerst te wennen aan het Frans. Stapje voor stapje leer je Frans verstaan en het zelf goed uitspreken. De vele filmpjes op de site brengen je op een speelse manier in contact met levendig en hedendaags Frans.

 

FORMIDABLE! is gebaseerd op de FIX (Frequentie IndeX), een lijst met de meest voorkomende Franse woorden. Zo heb je al snel voldoende bagage voor een goed gesprek. Om de woorden goed te kunnen leren staat er achterin het boek een woordenlijst met de betekenis én de uitspraak van de woorden. Je kunt de woorden ook in zinnen leren, kijk hiervoor bij ‘neem een kijkje’.

Natuurlijk leer je deze prachtige taal ook nog lezen en schrijven. Het werkboek zit boordevol verschillende opdrachten die je (meestal) met behulp van een filmpje moet maken. Alle vaardigheden komen aan bod, zodat je met een gerust hart Frans kunt kiezen als examenvak.

Meer informatie vind je op www.pienterpublishers.nl/formidable

Schermafbeelding 2021-07-07 om 16.54.05.png

Wat vinden leerlingen?

''

FORMIDABLE! is een fijne methode; ik dacht dat Frans een heel moeilijke taal was, maar deze methode bewijst het tegendeel! Ik heb nu zelfs een DELF A1-diploma gehaald voor hoe ik de Franse taal beheers! En dat al na één jaartje Frans!   

 

 

Maarten 

''

''

Frans is leuk om te leren, omdat het voor de meeste leerlingen een compleet nieuwe taal is. Daarom vind ik Frans leuk. De opdrachten die je bij FORMIDABLE! krijgt zijn meestal niet heel erg lastig om te maken en ze zijn ook leerzaam . Door de filmpjes leer je de taal ook goed verstaan!

 

 Yoran 

''

''

Ik vind Frans een leuk vak. Je hoeft niet zoveel mee te nemen naar de les en het is leuk als je een andere taal kan spreken. 

 

 

 

Dena 

''

''

bottom of page